Grattad av familjen på morgonen och det plingar på telefonen med fina hälsningar från vänner, kollegor och släktingar. Som barn är födelsedagar bland det största som finns, med pirr i magen och stora förhoppningar om gåvor, glädje och sötsaker.

Mina barn brukar varje år fråga vad jag önskar mig och mitt svar är oftast tråkigt utifrån ett barnperspektiv; en glad och lycklig familj. Men vad betyder en glad och lycklig familj?

Jag ser en familj som vågar drömma, som delar med sig av och lyssnar på varandras önskningar, vill hänga tillsammans, har tillräckligt stort individuellt och materiellt utrymme, stöttar varandra i medgångar och motgångar, respekterar varandras olikheter och pushar varandra mot nya individuella och gemensamma framsteg.

För mig börjar det alltid med mig själv, det jag ger kan jag få tillbaka. Om jag är glad, öppen och i balans kommer jag kunna sprida positiva vibbar till dem jag möter och få något gott tillbaka. Så jag behöver själv veta vad jag vill ha mer av och mindre av för att kunna säga att jag har det bättre eller sämre än igår. Har nu ett nytt år med nya mål att sätta upp, lätt att säga vi kör ett år till men det är inte så jag vill leva längre. Jag har en del saker som jag absolut vill minska på och en del saker som jag vill ska få större utrymme och jag vet att jag inte är ensam om dessa tankar. Därför sitter jag och skriver det här inlägget idag, det är till mig, men även till dig, eftersom jag tror att vi är mer lika än olika!

För mig är det lätt att vara hård mot mig själv och tycka att ingenting har hänt under det senaste året, men om jag lyfter blicken lite grann så måste jag erkänna att jag haft en god utvecklingskurva. Livet går inte bara uppåt eller neråt och för en människa som ständigt siktar vidare utan att njuta av senaste framgången blir det lätt att glömma alla positiva steg som har tagits.

Jag har lätt att se andras framsteg och pusha dem i deras kamp mot rädslor, uppbyggda murar och gamla sanningar. Nu är det på tiden att jag lyfter på hatten och säger bra jobbat Mathias.

Det jag söker finns redan inom mig men gömt bakom mina uppbyggda rädslor, så i år ska jag övervinna mina rädslor, stänga av autopiloten lite oftare och fånga det jag söker.

Det kommer bli ett fantastiskt år och nästa år är det hög tid att fira alla framgångar!

Ha en fantastisk födelsedag Mathias!

Och till dig min kära läsare, du har allting inom dig, du är fantastisk, gå ut och gör skillnad!

Mathias Wahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s