Varför ska jag…

2016-12-12. Publicerat av Mathias Wahlström.

Om man vill trigga igång mig, fylla mig med negativ energi så är det väldigt smart att säga Varför ska jag… när jag ber dig om något. Jag vet varför, jag jobbar på det och det sitter väldigt djupt i mig.

För mig är det självklart att lyssna på och hjälpa en person som ber mig. Dessutom blottar jag mig vid det tillfället och visar mig skör eller samarbetsvillig och ber om din tid. Vid ett Varför ska jag… känner jag att mina ögon blir mörkare och pulsen höjs. Allt som oftast kan jag behärska mig och undvika en alltför aggressiv motattack. Jag vet att jag blir väldigt sugen på att säga några ord som gör att personen inte vill hjälpa mig nästa gång heller och det troliga är att det kommer dröja ett tag innan jag frågar personen igen.

Vi har alla olika ord, meningar, ansiktsuttryck, titlar mm som av någon anledning skapar negativ energi. Ju bättre jag blir på att identifiera mina triggers ju lättare har jag att ta mig ur situationen med hedern i behåll.

Varför skriver jag om det här?

Jo, jag tycker att det är ganska vanligt att vi har högre förväntningar på omgivningen än vad vi tycker att omgivningen ska få ställa på mig. Många ställer krav på att den andre ska börja, bidra med mer eller tycker att den redan har dragit sitt strå till stacken. Varför ska jag… hjälpa, lyssna, städa, hämta, prioritera mig själv…

Min attityd till mig själv och min omgivning är nyckeln till mitt välmående. Om jag trivs och mår bra är jag mer öppen och givmild. Det finns två alternativ, endera sitter jag och väntar på att folk ska lyfta mig, städa framför min dörr och ge mig det jag vill ha. Eller så börjar jag med att bidra och litar på att det kommer ge positiva effekter.

Här gäller det att våga rannsaka sig själv. Hur är min attityd till mig själv, min familj och min omgivning. En del tänker; hur ska jag kunna må bra när jag har det så tufft på jobbet, sover dåligt eller har taskig ekonomi. Varför ska jag hjälpa till då det finns andra som tjänar mycket mer än jag, eller dom har mycket mer tid… Varför ska jag…

Jo, du ska för att du vill må bra! Du vill att folk i din omgivning ska prata gott om dig! Du vill få positiv energi. Det finns många ursäkter till varför, men den dagen du vet vad som triggar dina negativa tankar och känslor och vågar möta dem kan du börja jobba på dig själv och bygga upp din egen aura, självkänsla och självförtroende.

När du står där och tar emot berömmet, leendet eller respekten då vet du att dina insatser och val var mödan värd. Du kommer växa och de i din omgivning kommer också växa då de ser ditt agerande och din attityd till dig själv och din omgivning.

Det du ger får du tillbaka! Det du fokuserar på kommer du att se!

Vad vill du få och vad vill du se? Hitta fokus, hantera dina triggers och öppna upp. Att hjälpa en annan är bland det finaste du kan göra, oavsett nivå på insats. Den som ger den får.

Gå ut och gör skillnad och njut av en trivsam jul!

Mathias Wahlström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s